VIII Congreso Nacional del Color Vol.41 - Num.3 / 2008 Editorial VIII Congreso Nacional del Color VIII Spanish National Meeting on Colour Authors: J. Campos-Acosta Pages: i-ii DOI: Details: Not available Trabajos VIII Congreso Nacional de Color Evaluación de la calidad de imagen de un sistema multiespectral de adquisición de imágenes Image-quality evaluation of a multispectral imaging system Authors: A. M. Pozo, A. Fernández Oliveras, M. Rubiño López Pages: 215-219 DOI: Details: Not available Análisis de la variación espectral de la MTF de videocámaras CCD mediante patrones de moteado láser MTF spectral-variation analysis of CCD video cameras by speckle patterns Authors: A. Fernández Oliveras, A, M, Pozo Molina, M, Rubiño López Pages: 221-225 DOI: Details: Not available Comparativa de coordenadas cromáticas CIELab*. Espectrofotómetro bidireccional y espectrofotómetro multiángulo (0/45§) Comparative of cromatic CIELab* coordinates. Bidirectional spectrophotometer and multiangle spectrophotometer (0/45§) Authors: N. Alcón, I. Iñigo, A. Tolosa, M. Picó Pages: 227-230 DOI: Details: Not available Variación de las coordenadas de color de placas de cartón-yeso con el ángulo de observación Plaster board's colour coordinates change versus observation angle Authors: A. P. Alonso,J. Campos, R. González, A. Pons, A. Corrons Pages: 231-236 DOI: Details: Not available Verdigrís artesanal vs comercial. Evolución cromática con el envejecimiento UV Handmade vs commercial verdigris. Chromatic progress with the UV ageing Authors: N. Sancho, J. M. de la Roja, M. San Andrés Pages: 237-243 DOI: Details: Not available Obtención de litargirio a partir de la tostación de blanco de plomo. Caracterización cromática de los productos obtenidos Litharge obtaining from the roasting of lead white. Chromatic characterization of obtained products Authors: J. M. de la Roja, N. Sancho, M. San Andrés, V. G. Baonza Pages: 245-249 DOI: Details: Not available Colores de superficie y uso de categorías de color básicas en dicrómatas rojo-verde Surface colours and use of colour basic categories in red-green dichromats Authors: J. Lillo, H. Moreira Pages: 251-259 DOI: Details: Not available Notas sobre la identificación mediante técnicas de análisis químico del amarillo de azafrán envejecido artificialmente Notes about the identification by chemical analytical techniques of artificially aged saffron yellow Authors: A. López-Montes, T. Espejo, J. L. Vilchez, R. Blanc Pages: 261-265 DOI: Details: Not available Caracterización colorimétrica en clavel de variedades del grupo Sprint, y del punto de marchitamiento en variedades del grupo Carnelia Colorimetric characterization of carnation variety Sprint and withering point of variety Carnelia Authors: J. López-Marín, A. González, A. Conesa, F. J. Manera, J. Ochoa, L. Guerrero, A. Gálvez, I. Porras Pages: 267-272 DOI: Details: Not available Estudio orientativo para la caracterización colorimétrica de distintos productos de pescado ahumados y seco-salados presentes en el mercado español Orientative study on the colorimetric characterization of different smoked and salted-dried fish products found in Spanish market Authors: E. Sánchez-Zapata, J. Fernández-López, E. Sayas, E. Sendra, C. Navarro y J.A. Pérez-µlvarez Pages: 273-279 DOI: Details: Not available Estrategias de seducción del color en las marcas. Seduction strategies of the color in trade marks Authors: B. Fernández Quesada, A. Sánchez Ortiz Pages: 281-290 DOI: Details: Not available Trabajos ordinarios Comparación entre iluminantes y fuentes simuladoras A comparison between illuminants and light-source simulators Authors: R. Roa, R. Huertas, M. A. López-µlvarez, L. Gómez-Robledo, M. Melgosa Pages: 291-300 DOI: Details: Not available